Buss och bil i olycka i Göteborg

En personbil och en buss har varit inblandade i en olycka på väg 158 vid Hovåsmotet i Askim. Inledningsvis blockerade ett vajerräcke vägen i båda riktningar, vilket skapade kraftiga trafikstörningar på platsen.

ANNONS
|

En bil och en buss är inblandade i en olycka vid Hovåsmotet i Askim i Göteborg.

– Det är en buss och en personbil som är iblandade, bilen har kört ner i diket. Bussen står kvar på vägen, sägerLotta, larm- och ledningsoperatör.

Det är oklart om fordonen ha krockat, men enligt räddningstjänsten ska ett vajerräcke körts sönder och ligger nu över vägen, vilket hindrar trafiken.

– Både södergående och norrgående riktning påverkas. Det är kraftiga trafikstörningar. Vägen är inte helt avstängd, men det är lite komplicerat att komma förbi, säger Lotta, larm- och ledningsoperatör.

Enligt polisen ska personbilen ha kört in i mitträcket och sedan av vägen. Det finns inga uppgifter om personskador.

ANNONS

Vid 11-tiden hade den ena filen öppnats helt för trafik.

– Det är fortfarande något begränsad trafik i norrgående riktning, men vajerräcket påverkar inte trafiken längre, säger Lotta.

Tre ambulanser har varit vid olyckan och en ambulans ska vara kvar på platsen. Strax innan klockan 12 var polisen kvar på platsen.

Vid kvart över 12 meddelade räddningstjänsten att de lämnat platsen. Ingen uppges heller inte vara skadad.

Men räddningstjänsten säger att det kan var problem att ta sig förbi platsen då vägbanan skadades av en vajer och körde ner stolpar i samband med olyckan. Bussens inblandning skedde också pågrund av vajern.

ANNONS