Femton personer befann sig på bussen när den kraschade in i en bro i Hjällbo.
Femton personer befann sig på bussen när den kraschade in i en bro i Hjällbo. Bild: Niklas Göransson

Buss kraschade in i bro

En buss kraschade in i ett brofäste i Göteborg under lördagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten fanns 15 passagerare ombord. Två personer ska har förts med ambulans till sjukhus. För fem år sedan var det en bussolycka på samma ställe.

ANNONS
|

Klockan 09.01 under lördagsmorgonen fick polisen larm om en bussolycka i höjd med Hjällbo.

– Det är en buss som kört in i ett betongfundament på en bro. Bussen är rätt tillknycklad, sa Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, vid nio-tiden.

15 passagerare ombord

Ombord fanns 15 personer enligt räddningstjänsten.

Jenny Widén är polisens presstalesperson i region Väst. Hon berättade under morgonen att två personer har förts till sjukhus med ambulans.

Enligt Sahlgrenska hade de bara uppgifter om att de har fått in person, en kvinna i 40-årsåldern.

– Hon är lindrigt skadad, sa Karin Eurenius på Sahlgrenskas presstjänst, vid 10 på lördagsmorgonen.

ANNONS

Kollektivtrafiken påverkas

Räddningstjänsten lämnade platsen strax innan tio och då hade polisen åter öppnat upp vägen för trafik då bussen inte blockerade körfältet.

De linjebussar som trafikerade sträckan var dock fortsatt inställda till klockan elva på lördagsförmiddagen.

Det är fortfarande oklart vad som orsakat olyckan.

Olycka på samma plats 2013

Polis och räddningstjänst på plats vid olyckan 2013.
Polis och räddningstjänst på plats vid olyckan 2013. Bild: Ludvig Thunman

Det är dock inte första gången en bussolycka sker på platsen. För fem år sedan, 11 juli 2013, skedde en bussolycka på samma ställe. Då fick fyra personer föras med ambulans till sjukhus med olika skador.

LÄS MER: Flera skadade i bussolycka

– Jag såg hur bussen var på väg rakt emot en betongpelare och tog tag i sätet framför mig. Mina framtänder fick en smäll vid kraschen, berättade ett vittne som satt på bussen för GP då.

Bild: Bild: GP/Arkivbild

En polis som var på plats vid olyckan som skedde 2013 berättar att det vid olycksplatsen är en lång kurva i uppförsbacke där bussen håller en hastighet på ungefär 50 km/h.

– Jag minns bara att flera var skadade. Men jag vet att vi, tillsammans med räddningstjänsten, frågade oss hur det ens kunde vara möjligt, och nu skedde det igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS