Brottade ner inbrottstjuv i sin egen lägenhet

Under tidig lördagsmorgon bröt sig två inbrottstjuvar in i en lägenhet på Tredje Långgatan i centrala Göteborg. Men de hann inte särskilt långt innan den boende ingrep på eget bevåg.
– Den boende brottade ner en av tjuvarna som vi sedan kunde gripa, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Vid 05.54 fick polisen ett larm om ett inbrott i en lägenhet på Tredje Långgatan i centrala Göteborg. Två personer hade brutit sig in i lägenheten. Men föga anade säkert tjuvarna vad som skulle hända härnäst.

– Den boende brottade ner en av inbrottstjuvarna samtidigt som denne bar på stöldgods, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

En av inbrottstjuvarna kunde därför gripas på plats, men den andra är fortfarande på fri fot.

– Den andra inbrottstjuven spårar vi med hund i nuläget, säger Per Sahlgren.

Inbrottstjuvarna tog sig in i lägenheten genom ett fönster.

– Med tanke på väderleken är det förståeligt att många vill ha ett öppet fönster och svalka sig innan man går och lägger sig men det ökar risken för inbrott, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Ingen boende ska ha blivit skadad i samband med inbrottet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS