Brandmännens fina gest till Teodor, 2,5 år

När det var dags att sluta hängde Teodor Jakobsson, 2,5 år, sina nappar på staketet till brandstationen i Kortedala. Efter några timmar ringde det på dörren. – Vi var chockade till det positiva, säger mamman Terese Jakobsson.

ANNONS
|

BrandbilstokigaTeodor, 2,5 år skulle sluta med napp och det var det ingen diskussion om vad han skulle göra med dem.

–Han har alltid sagt "lämna dom till brandstation", säger mammaTerese Jakobsson.

Familjen bor nära Kortedala brandstation och Teodor brukar följa arbetet på stationen från fönstret.

–Vi ser utryckningar var och varannan dag och min son är väldigt frälst i alla blåljus och framförallt brandbilar, säger hon.

De skrev en lapp och ritade en teckning till brandmännen. Teodor packade sen sina nappar i en påse och tillsammans gick han med mamma Terese och hängde napparna på staketet till brandstationen.

ANNONS

Oväntat besök

Tre timmar senare, när de åt satt och åt middag, ringde det på porttelefonen. I dörren stod fem brandmän i full mundering som frågade om det bodde en Teodor där.

– De hade fått hans nappar och ville ge något tillbaka. Han fick en nalle ut ifall att han skulle sakna sina nappar, säger hon.

Sen frågade brandmännen om Teodor ville följa med ner och sitta i brandbilen. Förutom att provsitta fick han också testa jacka och hjälm.

– Det var inte många ord som kom ur Teodors mun men glädjen gick det inte ta miste om. Han pratade om detta hela kvällen och nu ska han absolut ha med nallen när han sover.

Engagerade brandmän

Terese Jakobsson berättar att brandmännen ofta brukar visa engagemang i barnen i området. När de kör förbi och ser att barnen vinkar slår det på sirener och blinkar. De har vid tillfällen också varit och visat upp sig under evenemang på Kortedala torg. Men just det här tog Terese Jakobsson med storm.

– Så otroligt fint och stort gjort. Jag finner inga ord att tacka dem tillräckligt.

ANNONS