Brand i sporthall i Göteborg

Räddningstjänsten är på plats med flera stationer vid en brand i en sporthall i Biskopsgården. Det var en polispatrull som upptäckte att rykte från taket och larmade. Vid midnatt var branden inte under kontroll och räddningstjänsten räknar med att de kommer vara kvar på platsen under natten.

ANNONS
|

Larmet om branden i sporthallen, som ligger intill Ryaskolan i Biskopsgården, kom in strax innan klockan 23.

– Vi har en brand i taket på sporthallen som tillhör Ryaskolan, säger Gunnar Skave, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten är på plats med tre stationer och minst 20 brandmän som arbetar med att få kontroll över brandens spridning i takkonstruktionen.

– Eftersom det är en sådan byggnad är vi där med tre stationer och vi har påbörjat en släckinsats, säger Gunnar Skave.

Branden inte under kontroll

Totalt ska nio enheter finnas vid platsen.

Strax innan midnatt var branden ännu inte under kontroll och räddningstjänsten beräknar att de kommer arbeta vid platsen större delen av natten.

ANNONS

En person som bor i närheten av skolan berättar för GP att det ryker kraftigt från byggnaden.

– Det är jättemycket rök, det har varit fyra-fem brandbilar här, säger vittnet.

Det ska ha varit en polispatrull som upptäckte att det rykte från taket på sporthallen och larmade räddningstjänsten.

– Det var en patrull som såg det. Vi har en patrull där men jag vet inte så mycket mer, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Ingen brottsmisstanke

Vid halv ett-tiden natten till söndagen började räddningstjänsten få kontroll över branden.

– Nu har rökutvecklingen avtagit, man börjat få grepp om det och det ser bättre ut enligt senaste rapporten, säger Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med branden. Enligt polisen orsakades branden av ett tekniskt fel och det finns inga misstankar om brott i samband med händelsen.

ANNONS