Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Brand i solarium – en misstänkt för mordbrand

Det började brinna i ett solarium i Lerum under onsdagskvällen. I byggnaden fanns även lägenheter som utrymdes av räddningstjänsten. I samband med branden greps en man.
– En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för mordbrand, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid Polisen region Väst.

ANNONS
|

Larmet om branden i Lerum kom strax innan klockan 19 under onsdagskvällen. Det brann i ett solarium som ligger på bottenvåningen av ett trevåningshus med flera lägenheter.

– Det är en fullt utvecklad brand, vi håller på och släcker, sa Dan Lindqvist vid räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att larmet kom.

Räddningstjänsten var snabbt på plats med nio brandbilar och arbetade med att evakuera boende ur fastigheten.

– Vi håller på och säkrar trapphusen, det har blivit lite rökspridning i huset, säger Dan Lindqvist.

Det är oklart om någon person befann sig inne på solariet när det började brinna. Även ambulans skickades till platsen.

ANNONS

Vid 19.30-tiden hade räddningstjänsten lyckats släcka branden.

– Nu håller de på och ventilerar och försöker få släckt på det sista, säger Mårten Hultman vid räddningstjänsten.

En gripen efter branden

Branden ska inte ha spridit sig till övriga byggnaden.

Strax innan klockan 21 meddelade polisen att en man i 20-årsåldern gripits misstänkt för mordbrand i samband med branden.

– När polisen kommer till platsen har någon gjort ett envarsgripande och gripit en person misstänkt för mordbrand. Han är nu misstänkt för branden, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Ingen person skadades i samband med branden.

– Då det har blivit en brottsplats så kommer vi kanske spärra av och göra en teknisk undersökning vid platsen. Men det var inga personskador, säger Stefan Gustafsson.

Räddningstjänsten kommer vara kvar vid platsen under kvällen för bevakning, men ingen av lägenheterna i byggnaden ska ha skadats av branden. Men solariet på bottenvåningen ska vara förstört.

– Den lokalen är utbränd, säger Dan Lindqvist vid räddningstjänsten.

ANNONS