Brand i lägenhetshus i Göteborg

En brand härjade på lördagskvällen i ett flerfamiljshus i Johanneberg i centrala Göteborg. En stor räddningsinsats var på plats och kunde strax innan midnatt få branden under kontroll.
– Vi har startat en förundersökning gällande mordbrand, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Larmet kom klockan 22.25 på lördagskvällen. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats.

– Vi ska biträda räddningstjänsten för att säkra deras arbetsplats, sa Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt räddningstjänsten ska branden ha startat på åttonde våningen, som är vindvåningen.

– Vi har rökdykare på plats som undersöker byggnaden, säger Peter Zettersten, insatsledare hos räddningstjänsten Storgöteborg.

30 brandmän var på plats

Ett vittne som GP pratat med var i en grannfastighet när man upptäckte blåljus nere på gatan.

– Det kom flera brandbilar och ambulanser och polisen har spärrat av gatan. Vi gick ner för att se vad som pågick och då förklarade en polis att det brann längst upp i fastigheten en bit bort, säger personen.

ANNONS

Vid midnatt var initialbranden släckt.

– Vi jobbar nu med att frilägga och kontrollera så att branden inte har spridit sig i konstruktionen, säger Peter Zettersten på räddningstjänsten Storgöteborg.

Peter Zettergren räknar med att räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen hela natten. Boende är evakuerade, men Peter vill inte spekulera i när de kan återvända till sina lägenheter.

Enligt polis och räddningstjänst finns det inga rapporter om personskador i samband med branden.

Polis misstänker mordbrand

Det är ännu oklart vad som startade branden men polisen har startat en utredning gällande mordbrand.

– Det är på grund av vissa omständigheter kring branden och hur den startat, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vad är det för omständigheter?

– Det är bland annat startförloppet kan man säga. Den har inte startat på naturlig väg.

Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning under måndagen.

ANNONS