Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Brand i lägenhet i Göteborg

Räddningstjänsten larmades till en brand i en lägenhet i Sandarna i Göteborg. Väl på plats visade det sig att det brunnit i köket och det var rökigt i bostaden. En person fördes till sjukhus för kontroll.

Larmet om branden i lägenheten kom in klockan 23.35 under tisdagskvällen. Räddningstjänsten skickade då styrkor från tre stationer till adressen i Sandarna i Göteborg.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi fick larm om att det brinner i en lägenhet på fjärde våningen, säger Peter Zettersten vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Väl framme på plats kunde räddningstjänsten konstatera att det brunnit i köket i lägenheten. Branden har nu släckts och man jobbar vidare med att undersöka om elden kan ha spridit sig i fastigheten.

– Vi får frilägga och titta så det inte gått vidare i fastigheten, då tittar vi bakom väggar och golv, säger Peter Zettersten.

Kraftig rökutveckling

Även polis larmades till platsen. Det ska vara mycket rök i lägenheten.

– Det ska vara kraftig rökutveckling, det är vad vi fått från räddningstjänsten, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Vid 00.30 var räddningstjänsten kvar på platsen med två brandbilar för att kontrollera att det inte fanns någon spridningsrisk och vädra ut röken.

Orsaken bakom branden ska ha varit ett elfel i ett kylskåp.

Enligt polisen har en person förts till sjukhus för kontroll efter branden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.