Brand i Kortedala – svart rök i två trapphus

Räddningstjänsten fick in ett larm strax innan klockan två om en brand i ett flerfamiljshus i Kortedala. Tre personer är förda till sjukhus med ambulans.
– Det är svart rök i två trapphus, så just nu försöker vi lokalisera branden, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten i Storgöteborg. Texten uppdateras.

ANNONS
|

Vid 14-tiden på måndagen så inkom ett larm om en brand i Kortedala.

– Vi har skickat dit tre enheter. Det är svart rök i två trapphus, så just nu försöker vi lokalisera branden, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör hos räddningstjänsten i Storgöteborg.

Räddningstjänsten är för närvarande på plats och har gått in i byggnaden med rökdykare.

– Vi har tre enheter, och alltså 20 man på plats. Det initiala larmet indikerade att branden startat på vinden i byggnaden, men det ser ut som att det rör sig om källaren, säger Dan Lindqvist.

Tre personer till sjukhus

Klockan halv tre meddelar polisen att branden i källaren släckt. I nuläget är det oklart vad det är som brunnit och att man nu håller man på att vädra ut röken ut fastigheten.

ANNONS

– Det är något bråte nere i en källaren som börjat brinna men inga lägenheter har skadats, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst.

Tre personer är förda till sjukhus med lättare rökskador.

– Det verkar som att de fått lättare rökskador när de tog sig ut via trappuppgången men det ska vara lindrigare rökskador, inget allvarligt, säger Adlersson.

ANNONS