Brand i flerfamiljshus i Majorna

Strax efter midnatt kallades räddningstjänsten Storgöteborg till en lägenhetsbrand i Majorna. Flera boende fick evakueras från fastigheten under räddningsarbetet. Tre personer rökskadades och en person fördes till sjukhus.

ANNONS
|

Klockan 00.18 natten till fredagen larmades räddningstjänsten om en brand i ett flerfamiljshus i närheten av Jaegerdorffsplatsen i Majorna. Flera stationer kallades till platsen.

– Det är ett rökfyllt trapphus. Vi har rökdykare på plats som rökdyker i både trapphuset och en av lägenheterna där, sa Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, precis efter att larmet kom in.

Enligt ett vittne på platsen steg kraftig rök från byggnaden.

Boende evakuerades

Räddningstjänsten meddelade under fredagsmorgonen att branden var begränsad till en lägenhet, men att det var rökspridning i trapphuset.

De boende i en trappuppgång i huset evakuerades snabbt från byggnaden.

ANNONS

– Det har brunnit i en lägenhet, men man behövde inte evakuera alla trappuppgångar. Vi evakuerade ett trapphus, jag tror det var åtta skrivna på adressen, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen, under morgonen.

En till sjukhus

Under tiden fick de boende värma sig i en stillastående spårvagn. Tre personer drabbades av lättare rökskador.

– Tre personer är lättare rökskadade, en av dem fördes till sjukhus, säger Magnus Nordqvist.

Under fredagsmorgonen var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen.

– Vi är kvar med en enhet för bevakning fram till åtta ungefär, för att de andra boende ska känna sig trygga, säger L-O Nordström, vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS