Brand i flerfamiljshus i Göteborg

Räddningstjänsten larmades under lördagen till en brand i ett trevåningshus i Kortedala i Göteborg. – Vi har varit på plats med sex enheter. Rökdykare har gått in i lokalen och släckt branden, säger Dan Lindqvist på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om branden kom in till SOS Alarm vid 16.40-tiden. Räddningstjänsten har varit på plats med sex brandbilar för att bekämpa branden.

– Det brinner i en källare ihuset. Rökdykare är på väg in. Mer än så vet jag inte just nu, berättadeDan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg kort efter larmet.

Enligt ett vittne vid platsen vartrappuppgång rökfylld i bostadshuset. Flera människor stodenligt vittnet utanför för huset under pådraget. Vittnet berättadeockså att flera polisbilar fannsvid platsen. Vittnet uppger också att räddningstjänsten visade upp bilder från en kamera för poliserna vid platsen.

Okänd brandorsak

Vid 17-tiden uppgavräddningstjänsten att branden är släckt.

ANNONS

– Vi har haft en brand i ett källarföråd. Källaren och två trappuppgångar är rökfyllda och vi håller på att vädra ut röken just nu, berättadeJoakim Hallin på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten visste under lördagseftermiddagen inte vad somstartadebranden. Räddningstjänsten har heller inga uppgifter om att någon person harkommit till skada.

Kämpademot röken

Vid 17.30-tiden fanns brandkåren fortfarande kvar vid bostadshuset.

– Vi krigar föratt vädra ut röken. Viblåser in frisk luft i huset med hjälp av fläktar och öppnar upp rökluckor och fönster för att röken ska åka ut så att människorna som bor i huset kan få återvända till sina hem.Prognosen är att vi ska vara kvar i ungefär en timme till, berättadeJoakim Hallin vid 17.30-tiden på lördagen.

Polisbefälet GöranAndreasson vid polisens regionlednignscentral i Göteborg hade vid 18-tiden inga uppgifter kring vad som startat branden eller om det har inletts någon förundersökning efter händelsen.

ANNONS