Brand bekämpas i landshövdingehus

Boenden fick under söndagsmorgonen evakueras efter en fullt utvecklad brand i källaren på ett landshövdingehus i Bagaregården. Under eftermiddagen kunde räddningstjänsten konstatera att brandorsaken troligen startade på grund av ett elfel.

ANNONS
|

Larmet om branden ringdes in till SOS 09.37. Tre ambulanser larmades till platsen tillsammans med ett stort antal enheter från räddningstjänsten.

– Det är en fullt utvecklad brand, den har startat i en källare och sedan spridit sig i konstruktionen. Vi håller på med rökdykning och livräddning genom att söka igenom lägenheter med rökdykare samtidigt som vi bekämpar branden, berättade Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten under inledningen av insatsen.

Boende evakuerades

Polisens presstalesman Stefan Gustafsson berättade att polisen bistod räddningstjänsten under insatsen genom att bland annat spärra av Stockholmsgatan under den pågående insatsen.

Enligt Stefan Gustafsson har branden troligen startat i elskåp i fastigheten. Under eftermiddagen kunde räddningstjänsten, efter att ha samlat alla de boende i fastigheten som evakuerades, konstatera att ett elfel troligen orsakade branden.

ANNONS

Vid 11-tiden uppskattade räddningstjänstens insatsledare Matilda Gustavsson att insatsen skulle pågå i ytterligare några timmar för att säkerställa att branden inte blossar upp på nytt. Det fanns då inga uppgifter om att några personer kommit till skada i samband med händelsen.

– Vi kontrollerar brand i bjälklagret mellan källare och första våningen, säger insatsledaren.

Senare under eftermiddagen uppgav Stefan Gustafsson att polisen med anledning av uppgifterna om att ett elfel tros ha orsakat branden inte misstänkte något brott.

– I nuläget gör vi inte det och det har inte heller inletts någon förundersökning, säger presstalesmannen.

ANNONS