Boende i Kungsladugård utan vatten

Flera boende i Kungsladugård är utan vatten efter en läcka sent på söndagskvällen. Klockan halv två natten till nyårsafton var läckan lagad och vattnet tillbaka hos de boende.

ANNONS
|

Det var vid 22.30 på söndagskvällen som vattnet stängdes av för boende sedan en ledning börjat läcka.

– Det är en mindre gjutjärnsledning som gått sönder men vi har personal på plats som reparerar den akut nu under natten, säger Tommy Ekblad, enhetschef vid ledningsnätet för vatten på Kretslopp- och vatten.

Hur många boende som drabbas är oklart men enligt SOS Alarm påverkar avstängningen boende omkring Älvsborgsplan, där man också ställt ut en vattentank som boende kan hämta vatten från.

– Det är bland annat Strandridaregatan, Stillagatan, Mariagatan och ett par gator omkring där säger Per vid SOS Alarm.

Enligt enhetschefen Tommy Ekblad hanterar man i snitt hanterar en läcka per dag, året runt.

ANNONS

– Sen är det klart att rörbrottsfrekvensen ökar på vintern när det är kallt och tjälen går ner i marken. Då händer det att rör spricker, men vi arbetar på för att lösa det så snabbt vi kan, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS