Biljakt på Hisingen – körde in i husvägg

Strax efter ett natten under mot söndagen försökte en polispatrull kontrollera ett fordon på Hisingen. Det hela slutade med en biljakt – och en krasch.
– De hoppar ur bilen i farten och bilen går in i en husvägg, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Klockan 01.03 natten mot söndagen bestämmer sig en polispatrull på Hisingen att stanna ett fordon för kontroll. De signalerade då åt föraren att stanna.

– Det gick inte riktigt som planerat. Det sitter två ynglingar i bilen som istället kör ifrån patrullen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisbilen kör då efter – något som slutar i en kortare biljakt.

– Då hoppar de ut i farten, och bilen går in i en husvägg på ett hyreshus. Vi får tag på föraren ganska omgående, och efter en kortare insats får vi även tag i passageraren, säger Gunneng.

ANNONS

När polisen kontrollerar de misstänkta upptäcker de att det rör sig om två pojkar i yngre tonåren.

– Föraren misstänks nu för rattfylleri och olovlig körning. Passageraren är misstänkt för brott mot knivlagen, och även överlämnad till sina vårdnadshavare, säger Morten Gunneng.

Var det någon som skadades?

– Nej, pojkarna skadades inte allvarligt i kraschen. Det rörde sig inte om några höga hastigheter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS