Bilist kraschade in i busskur – flydde platsen

En bilist körde inför chockade åskådare rakt in i en busskur i Majorna på måndagseftermiddagen – och flydde därefter till fots. – Det stod folk i busskuren som fick fly, säger ett ögonvittne till GP.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 14 som en bilist kraschade rakt in i busskuren vid hållplatsen Ostindiegatan i Majorna.

–En bilist har kört in i en busskur där och står trafikfarligt, men det är inga personskador, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen region väst.

Ett vittne som GP pratat med stod vid busshållsplatsen på andra sidan gatanmed sitt barn i en barnvagn när sirener plötsligt hördes.

– Det kom en bil som vinglade över vägen och efter den kom en polispiket. Det gick väldigt fort.

Fick fly från busskuren

I busskuren stod flera personer som fick fly när de förstod vad som var på väg att hända. Enligt vittnet ska det ha varit en väldigt kraftig kollision när bilen körde in i busskuren.

ANNONS

– Det måste ha varit folk som lyckats fly precis innan smällen. Jag blev själv väldigt chockad.

När bilen träffade busskuren ska den ha stannat omedelbart. Enligt vittnet ska minst tre personer ha lämnat bilen och fortsatt flykten till fots.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson uppger att minst två personer fanns i bilen.

– Det är de uppgifterna jag har, det kan vara fler, säger han och fortsätter:

– Föraren är gripen nu. Vi får se vad rubriceringarna blir men initialt handlar det om grov olovlig körning, då han saknar körtkort, samt drograttfylla och narkotikabrott. Det kan tillkomma fler senare, säger Adlersson.

"Det var väldigt obehagligt"

Polisen har sökt i området efter en kvinna som sågs springa från platsen, utan resultat. Den gripne ska vara en man i 40-årsåldern.

Det vittne som GP pratat med var efter händelsen omskakad.

– Det var väldigt obehagligt att det händer mitt i ett bostadsområde där massor av barn är på väg hem från skolan, bland annat mitt eget barn. Det stod en flicka bredvid mig på andra sidan och hon blev väldigt rädd och tog tag i mig direkt när det hände.

ANNONS