Bil kördes in i butik i Göteborg

ANNONS
|

Strax efter halv fyra på onsdagsmorgonen får polis flera larm från en butik på Hisingen. På plats konstateras att en personbil använts som murbräcka för att forcera entrén till butiken.

- Vi var på plats väldigt snabbt, så det har gått fort. Man har kört in i en butik eller möjligtvis ett tobakslager, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

När polis kommer fram observerar man två bilar som lämnar platsen i väldigt hög fart, och en tredje bil som står kvar, inkörd i butiken. Polis följde efter de två bilarna, men de försvann efter en kortare biljakt.

Stulen bil inkörd i butiken

- En bil står inkörd i butiken, den kan vi konstatera är stulen. De andra två bilarna vet vi inte var de hör hemma, men sannolikheten är ju stor att de också är stulna, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS

Det är i nuläget inte känt exakt vad som stulits eller till vilket värde, men enligt Gustafsson är den här typen av stölder intressanta för tjuvar.

- Det är intressant att ta sig in i butiker som säljer tobaksvaror, man omsätter de ju väldigt lätt både till butiker och till privatpersoner.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt eller gripen för inbrottet.

ANNONS