Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bil körde mot poliser – då öppnade de eld

Vid en polisjakt i Göteborg sent under lördagskvällen avlossade polisen skott mot en bil.

Polisen försökte vid 23-tiden på lördagskvällen få stopp på en misstänkt rattfull bilist vid Gnistängstunneln i västra Göteborg. Föraren vägrade stanna vid stopptecken från polisen. Flera polisbilar tog upp jakten, enligt Henrik Sterner, vakthavande befäl i polisregion Väst. Jakten pågick sedan i cirka tio minuter.

– Han körde tidvis fort och ganska vårdslöst, men som tur var så var det lite trafik ute, säger Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst.

– När poliserna skulle lägga ut en spikmatta i Västra Frölunda för att få stopp på bilen körde personen mot poliserna och då sköt de mot bilen och ett däck, säger Henrik Sterner.

När skottet träffade bilens ena däck fick de omedelbart stopp på bilen.

Var det fara för andra trafikanter?

– Man kan aldrig utesluta en risk, det var därför vi ville stoppa föraren.

Föraren, en man i 45-års åldern, greps av polisen och är nu misstänkt för grovt rattfylleri genom påverkan av narkotika, försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafiken. Polisen har tagit bilen i beslag och den kommer att genomgå en teknisk undersökning.

– Mannen har fått sova och förhoppningsvis nyktrat till under natten och förhör ska hållas under söndagen, säger Peter Adlersson.

Mest läst