Körde mot trafiken och slog polis

Lundbytunneln fick stängas av efter att en bil kört mot färdriktningen krockat med två bilar. GP har pratat med en person som blev påkörd.
– Jag såg lyktorna genom bilen framför mig och hann precis undvika frontalkrock.
Polisen som kom till platsen kunde gripa en man i 30-årsåldern som är misstänkt för en rad av olika brott.

ANNONS
|

Polisen larmades vid 16.30-tiden på tisdagen om att en personbil körde åt fel håll från Älvsborgsbron i riktning mot Lundbytunneln längs Lundbyleden i Göteborg.

Kort därefter kom det sedan in larm om att två bilar krockat med varandra i västlig riktning i tunneln. En person som GP varit i kontakt med satt i en av bilarna.

– Jag såg lyktorna genom bilen framför mig och hann precis undvika frontalkrock. Jag fick slänga mig in i väggen men blev ändå påkörd.

Personen berättar att även en taxibil, som girade åt motsatt håll, blev påkörd av bilen som körde mot trafiken. Den senares bil blev i samband med krocken obrukbar.

ANNONS

– Ja, hela hans vänstersida blev intryckt så den stannade. Men han som satt i bilen var lugn till en början.

Polis fick slag i ansiktet

Detta kom att ändras när polisen dök upp på platsen.

– Han blev väldigt våldsam och började göra motstånd när poliserna skulle ta med honom. Jag, en taxichaufför och en från vägassistansen fick hjälpa poliserna med att hålla ner honom på marken.

Efter en stund ska fler poliser ha dykt upp på platsen för att bistå sina kollegor.

Polisens presstalesman Peter Adlersson bekräftar att mannen ska ha blivit våldsam när polisen ingrep.

– Han ville inte prata med oss och gjorde motstånd vid gripandet. Man fick använda pepparspray och då gick det lite lättare, säger Adlersson.

Enligt Adlersson ska mannen även ha slagit till en poliserna i ansiktet i samband med gripandet och är därför misstänkt för våld mot tjänsteman. Initialt är han även misstänkt för våldsamt motstånd och försök till grov misshandel.

Ingen kom till skada

Den senare punkten räknas till hans vansinnesfärd mot trafiken.

– Ja, det kan ju vara så att han har gjort det här i berått mod. Vi vet inte i nuläget varför han gjorde det men vi kommer givetvis undersöka om han var påverkad av något.

Dramat i Lundbytunneln vållade stora problem i rusningstrafiken då man fick stänga av vägen helt. Enligt Adlersson ska varken privatpersoner eller poliser fått några skador i samband med händelsen.

ANNONS

Personen som GP pratat med klarade sig ur situationen oskadd – till skillnad från sin bil.

– Jag mår bra men båda mina backspeglar tog en del stryk.

ANNONS