Johnny J Särnblom – en av de förhoppningsfulla.
Johnny J Särnblom – en av de förhoppningsfulla.

Big Brother tillbaka – i Göteborg

ANNONS
|

Dokusåpan har inte sänts i någon svensk TV-kanal sedan 2006. Men snart är det alltså dags igen. Det är TV4-ägda TV 11 som valt att nysatsa. Just nu är man i slutfasen av sitt rekryteringsarbete och i helgen var produktionsbolaget i Göteborg.

En av de förhoppningsfulla är 23-årige Johnny J Särnblom som väntade i två timmar innan det var hans tur att intervjuas. Innan produktionsbolaget började ställa sina frågor till honom hann GP före och undrade varför han ville komma med i årets omgång?

- Jag tycker formen är kul, det är en salig blandning av människor från alla möjliga håll - arbetarklass och elit i skön blandning, säger Johnny med kaffemuggen i högsta hugg.

ANNONS

Själv tillhör han inte dem som slaviskt följt äldre årgångar av Big Brother, men zappat har han gjort och han medger att han gärna följer andra såpor - t.ex. Paradise Hotel.

- Det är lättsmält och härligt att bara ramla rakt in i efter jobbet - man behöver inte tänka. Det är impulsiva, konstiga och roliga människor som deltar och bjuder på sig själva.

Men det som kritiserats i såporna är ofta bristen på integritet för deltagarna, att de visar upp sig med alla sina bra och dåliga sidor, berusade, nyktra, arga, grälsjuka, halvnakna, nakna, sovande - var går gränsen för Johnny?

- Jag personligen är nog beredd att göra det mesta. Jag bjuder hellre på mig själv än sitter och surar i något hörn, säger Johnny innan han försvinner in till uttagningsintervjun.

ANNONS