Begärs häktade efter skotten på Friskväderstorget

ANNONS
|

Åklagare Håkan Larsson begärde idag häktning för sex av de män mellan 22 och 30 år som suttit anhållna sedan i torsdags. Fem av dem begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord alternativt medhjälp till försök till mord. Fyra av dem begärs också häktade för grovt vapenbrott. Att inte alla fem begärs häktade för vapenbrott har att göra med en ren teknikalitet.

–Som jag förstod det på åklagaren så handlar det om att mannen ifråga inte tidigare delgivits misstanke för det, och därför inte heller kan häktas för det. Men det är troligt att det kan komma att ske senare, säger polisens presstalesman Jenny Widén.

ANNONS

Den sjätte av de män som anhölls i torsdags begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, samt grovt vapenbrott.

Även den 18-åring som skottskadades i samband med skjutningarna anhölls på fredagen, misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. Polisen har tidigare uppgett att de har en teori om att skott avlossats från mer än en sida. För den 18-årige mannen har åklagaren ytterligare en dag på sig att fatta beslut om eventuell häktning.

Hittills i år har 50 skottlossningar inträffat i Göteborg och åtta personer har dödats av skott. Polisen i Göteborg har fortfarande nationell förstärkning för att komma till rätta med skjutningarna.

– Arbetet fortgår hela tiden och har högsta prioritet. Vi har också extra resurser för detta, säger presstalesman Jenny Widén.

ANNONS