Barnprylmarknad lockade många

Köerna ringlade långa när det var barnprylmarknad på Kvinnofolkhögskolan i Masthugget. – Jag har hört om det här i flera år men det är första gången jag är här, säger Frida Jorstedt, 36, som var där med sonen Alve, sex månader.

ANNONS
|

Trängseln var påtaglig runt borden med kläder och leksaker när föreningen FOFF Göteborg, forum för feministiska föräldrar, hade sin traditionella barnprylmarknad.

– Vi har haft den här barnprylmarknaden två gånger om året i mer än åtta år nu. Och det har bara blivit större och större, säger Malin Elmbergsom är föreningsmedlem sedan åtta år och en av dem som arrangerar FOFFS marknad.

Hon berättar att det hela startade som ett sätt att få in pengar till föreningen så att de kan arrangera föreläsningar, workshops, bokcirklar och liknande.

– Vi har ingen annan inkomstkälla, vi får exempelvis inga bidrag. Det i kombination med att man kan bli av med lite gamla grejor och köpa lite nya utan att behöva köpa nytt är viktigt för oss. Ett miljötänk helt enkelt, säger Malin Elmberg.

ANNONS

Jakob Schroeder, 26, var där med fästmön Maja Wahlström 31, och dottern Märta, sex månader, för första gången.

– Vi är här för att köpa lite vinterkläder och leksaker. Vi har bland annat hittat en gåvagn till vår dotter och så lite linnen och bodys och sådant, säger han.

Malin Elmberg förklarar att alla som säljer får sin del och sedan skänker FOFF en del av överskottet till välgörande ändamål.

– Oftast till något som har med föräldraskap att göra, säger hon.

Kollegan Louise Eriksson, som också är medlem i arrangörsgruppen, flikar in:

– Och de saker som inte blir sålda kan säljarna välja att skänka bort. Oftast blir det cirka tio stora säckar med saker kvar. Allt som blir kvar skänker vi sedan till välgörenhet, denna gång till Mamas retro som arbetar med utsatta kvinnor.

Bland de hundratals besökarna fanns Sam Radovic, 25, med sonen Hugo, 10 månader.

– Jag letar efter grejer till min son. Min flickvän visste att det här existerade. Det är första gången jag är här och det verkar bra hittills, men jag har bara varit här i fem minuter, säger han.

Alexandra Dahlberg, 28, som var där med dottern Nour, sex månader, hade inte heller varit där förut.

ANNONS

– Jag blev tipsad av en kompis. Min dotter växer ganska snabbt så hon behöver nya kläder jämt. Då är det är bra att köpa lite billigare, säger hon.

ANNONS