Barnen intar NK:s julskyltning

Snögubbe av godis, stentroll i Rolling Stones-tröja, snöflingor som dansande isprinsessor. NK:s julskylt har helt tagits över av barnen i år.

ANNONS
|

Över 200 personer hade samlats utanför NK inför invigningen av den traditionella julskyltningen och Tomtens ankomst förstås.

Många spända barn, men allra mest förväntansfulla var nog de åtta Göteborgsbarn som i år varit med och skapat NK:s julskyltning.

- Jag ritade en godissnögubbe som är gjord av glass och har en massa godisar på sig, säger Selma Lindgren, 8 år.

- Jag ritade ett stentroll med grönt hår och lite sår, säger Jack Agelén, 7 år.

- Och sedan var det jättekul att se att det man ritat finns med i skyltfönstret – fast mycket större, säger Selma.

ANNONS

Det har onekligen varit ett lite speciellt år för NK:s dekoratörer när varuhuset bestämde att ta hjälp av barnen själva för att skapa julskyltningen.

I Göteborg har barnen Olva Salomonsson-Polski, Rut Salomonsson, Linnea Kullman, Jack Agélen, Zoe Bäck, Selma och Hjördis Lindgren och Ina Ceric varit idésprutor och gjort grundteckningarna, som sedan dekoratörerna byggt ut.

- Det har varit härligt. Julen är ju barnens högtid och att ha fått vara med och skapa med barnen och gå in i deras fantasivärldar har varit helt fantastiskt, säger Therese Sundberg, en av sex dekoratörer som arbetat med julskyltningen ända in i det sista.

På Östra Hamngatan steg trumpetaren upp på sin pall och spelade en fanfar in julen och sedan gick ridån upp för Granarnas parad, Skogens julorkester, Snögubbarnas lek, Snöflingornas konståkning, Gottebordet och Ljusen julkör som teman i fönstren.

- Vad fint, tyckte Philip Martinsson-Cedervall, och slukade glassnögubben med blicken. Allt var finast, tyckte han.

Sedan kom Tomten i häst och vagn och talade om att nu ska vi vara snälla.

- Det är jätteviktigt att vara snäll i dessa tider, för det finns mörka krafter, och vi måste visa att snällheten segrar. Är ni snälla? frågade Tomten.

ANNONS

- Jaaa!!! ropade stora som små.

För den som inte är snäll kan få en riktigt tråkig jul.

- En kompis till mig, har en mormor eller moster eller vad det var, som inte var snäll. Hon fick bara en klementin, säger Selma Lindgren.

ANNONS