Badgäster ringde kommunen: för lite vatten i havet

Det låga vattenståndet i havet har lett till att missnöjda badgäster på Öckerö har ringt kommunen med klagomålet "Det saknas vatten på badplatsen!". Nu har både Öckerös kyrkoherde och Överkalix hört av sig med olika problemlösningar.

ANNONS
|

Efter att ha fått flera telefonsamtal från badgäster gick Öckerö kommun ut med ett meddelande på sociala medier: ”Det ligger tyvärr utanför kommunens makt att påverka detta”, något som P4 Göteborg även rapporterat om.

– Man har ringt med en del olika perspektiv. En del påtalar bara att det saknas vatten eller att badstegen fastnat på botten. Vi på kommunen ansvarar över mycket på de kommunala badstränderna, såsom att det ska finnas hela och rena bryggor, toaletter och att gräset är klippt. Men detta är en av de saker vi inte kan påverka, säger Robert Lindberg, kommunikatör på kommunen.

ANNONS

Arjeplog rycker in

Men nu har problemlösningar dykt upp från alla möjliga håll. Bland annat har Arjeplogs kommun skrivit på Öckerös Facebook-sida att man gärna får komma upp och hämta vatten hos dem:

"Om ni har möjlighet att hämta själva, så kan ni ta någon av våra 8727 sjöar! Vi har så det räcker och blir över. Det är bara att höra av sig."

Robert Lindberg, som verkar ganska road av hela situationen berättar vidare att fler vill komma till undsättning:

– Översvämmade Överkalix har hört av sig och sagt att de har vatten för avhämtning om vi behöver. Men även en kyrkoherde här i Öckerö, som ju har lite andra kontakter än vad vi har, har lovat att se över saken.

Är det någon annan instans ni hoppas ska höra av sig med hjälp?

– Det skulle ju vara Havs- och vattenmyndigheten. Om det är några som är ansvariga för havet så är det dom.

Enligt SMHI ska vattenståndet höjas i området inom några dagar.

ANNONS