Båt körde på en stor flock gäss

Två män i en båt har setts köra på 20-50 gäss i vattnet vid Killingsholmen i Billdal. Enligt inringaren har männen kört på gässen medvetet. Det är oklart om någon har blivit skadad.

ANNONS
|

Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen larmades polisen till vattnet vid Killingsholmen i Billdal. Enligt inringaren hade två yngre män i en mindre båt medvetet kört på 20-50 gäss.

– Det var någon som reagerade på att en båt körde ganska fort mot gässen som låg i vattnet. Det såg ut som att de medvetet försökte köra på dem, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen sökte i området med en polisbåt utan resultat.

– De kunde inte se några skadade fåglar och båten var borta, säger Peter Adlersson.

Enligt honom är det oklart om gässen skadades eller inte.

ANNONS

– Gässen blev uppskrämda men enligt samtalet är det oklart om någon skadades.

Enligt Adlersson skulle händelsen kunna vara brottslig.

– Om männen skulle ha skadat djuren skulle det ha varit djurplågeri och det skulle även kunna klassas som vårdslöshet i sjötrafiken. Det är ett olämpligt beteende i alla fall.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS