Australier död efter knivattack i Göteborg

En man i 30-årsåldern, som flyttade till Sverige från Australien i somras, hittades med svåra knivskador på Odinsplatsen tidigt på onsdagsmorgonen. Han fördes med ambulans till sjukhus, men avled senare.
– Vi förstår inte alls varför just den här mannen drabbats. Vi jobbar med att intervjua vänner och närstående, säger kriminalkommissarie Ben Wahlin.

ANNONS
|

Händelsen, som rubriceras som mord alternativ dråp, är något av ett mysterium.

30-åringen påträffades på Odinsplatsen. Enligt GP:s källor kan överfallet dock ha inträffat längre västerut, närmare Drottningtorget.

Mannen, då med livshotande skador, har i så fall lyckats ta sig flera hundra meter innan han ramlat till marken.

– Vi vet ännu inte om fyndplatsen är densamma som brottsplatsen, konstaterar Tommy Nyman på polisens infoenhet.

Tömt övervakningskameror

Utredarna har under onsdagen tittat på bilder från övervakningskameror utefter Odinsgatan, för att kartlägga offrets väg och eventuellt få en skymt av någon misstänkt.

Polisen har också genomfört dörrknackning i området.

– Vi vill ha kontakt med alla som befunnit sig i området under natten, även om de inte anser sig ha sett något. Sådana uppgifter kan också falla på plats som pusselbitar i en kedja, så det är bäst att vi får avgöra vad som är relevant, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

Larmet om händelsen kom till polisen 04.50 på morgonen efter att allmänheten hittat den svårt skadade mannen.

Huggen i bålen

Han fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Enligt vad GP erfar dog han av svåra stickskador i buken och bålen.

Ingen person har ännu gripits.

– I min värld är detta en helt vanlig Svensson som råkat mycket illa ut. Det finns absolut ingenting i den här personens bakgrund som indikerar att någon sådant här skulle kunna hända, betonar kommissarie Ben Wahlin, gruppchef på utredningsenheten i Storgöteborg.

Den nu avlidne mannen kom till Göteborg i somras och hade en svensk flickvän. Han är född och uppväxt i Australien.

Polisen vill inte gå ut med något tänkbart motiv till den brutala knivskärningen.

– Nä, just nu bakgrunden till brottet mycket oklar, säger Annika Johansson på utredningsenheten.

Stora avspärrningar

På onsdagsmorgonen spärrade polisen av ett större område runt Odinsplatsen i väntan på att kriminalteknikerna anlände för en teknisk undersökning.

Även en polishund har varit på platsen för att säkra eventuella spår.

Enligt Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, påverkade händelsen trafiken och Odinsgatan stängdes under delar av morgonen av i båda riktningarna.

Under förmiddagen gick polisen ut med att man kommer att vara tillgänglig vid Odinsplatsen under dagen. De hoppas få kontakt med personer som passerat platsen under natten.

ANNONS
ANNONS