En av ambassadörerna som besökte Göteborg, Helena Rietz, jobbar till vardags i Jordanien.
En av ambassadörerna som besökte Göteborg, Helena Rietz, jobbar till vardags i Jordanien.

Ambassadörsträff i Göteborg

ANNONS
|

Under måndagen träffades 150 av Sveriges ambassadörer i Göteborg. Det var i samband med utrikesdepartementets chefsvecka som ett besök gjordes i staden och under dagen medverkade bland annat Chalmers, Högskolan i Borås och Volvo.

– Ambassadörerna får en snabbkurs i hur Sverige ser ut i dag. Resten av veckan kommer de att vara i Stockholm, säger Charlotta Ozaki Macias kommunikationschef på Utrikesdepartementet.

Några av ambassadörerna fick också möta allmänheten i Nordstan, en av dem var Helena Rietz som jobbar i Amman i Jordanien.

– Vår verksamhet i dag påverkas mycket av vad som händer i länderna runt omkring, bland annat har vi i sommar evakuerat 200 svenskar från Gaza, säger hon.

ANNONS

Av besöket i Göteborg finns det saker hon kommer ta med sig tillbaka.

– Jag har fått upp ögonen för många forskningsprojekt som pågår här gällande de globala utmaningar vi alla står inför med bland annat miljöförstöring, säger Helena Rietz.

Även Charlotte Wrangberg, ambassadör i Grekland, var också nöjd med besöket i Göteborg.

– Framförallt är jag väldigt imponerad av att Göteborg ligger i framkant när det gäller forskning och att det jobbas så aktivt med näringslivsfrågor, säger hon.

ANNONS