Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Alicia beställde spätta – blev polisanmäld

Göteborgaren Alicia Lundgren fick ett lockande erbjudande i brevlådan: en matkasse för halva priset. Hon nappade - och blev polisanmäld på köpet. – Jag skulle ju bara köpa mat för 300 kronor, berättar Alicia Lundgren.

I början av september damp ett erbjudande ner i Alicia Lundgrens brevlåda. Eftersom hon tidigare handlat hos livsmedelsföretaget Mathem.se kunde hon få en matkasse för halva priset.

Hem kom en kasse med spättafilé, pesto, potatis och flera andra varor. 

– Det kom en man som lämnade av kassen. Adressen och namnet stämde och jag fick signera vid leveransen. Fakturan kom några dagar efter jag fått hem leveransen, där var det samma ordernummer men med ett annat förnamn. Jag försökte betala som vanligt men det gick inte igenom, berättar Alicia och fortsätter:

– Några dagar senare fick jag ett sms av en kvinna som skrev att jag har fått en matkasse i hennes namn och att hon hade gått vidare med det hela och polisanmält mig för att hon hade varit rädd för att ha blivit bedragen.

"Vill inte bli utsatt för en identitetskapning"

Anmälaren, Jessica Nellemark, berättar också för GP om händelsen:

– Det dök upp en faktura på någonting som jag inte har köpt, då ringde jag Mathem som hänvisade till Klarnas bedrägeriavdelning. Jag har lite koll på den här branschen själv och vill inte bli utsatt för en identitetskapning. Men på fakturan stod hennes namn, så jag ringde upp henne efter att jag hade polisanmält händelsen för att berätta det, säger Jessica Nellemark.

Efter flera telefonsamtal fram och tillbaka hävdade Mathem att det hade blivit fel i deras system så fakturorna hade blandats ihop. Därefter ringde Alicia Lundgren upp Jessica Nellemark och bad henne att ta bort polisanmälan.

– Jag skulle ju bara köpa mat för 300 kronor och blev polisanmäld. Det var väldigt konstigt, säger Alicia Lundgren.

Erbjöd rabattkod

Efter att Mathem bekräftade att det hade inträffat ett fel i båda beställningarna bad de om ursäkt och polisanmälan drogs tillbaka.

– Morgonen efter fick jag ett sms från kvinnan. Då visade det sig att hon jobbar på Mat.se. Hon berättade att de hade varit med om bedrägeriförsök tidigare, säger Alicia Lundgren.

Mest läst