Alaforsborna skakade efter dödsskjutningen

ANNONS
|

Runt den avspärrade villan ligger husen tätt. Kringboende och grannar hade hört både skottlossning och andra ljud i samband med att polis larmades natten till tisdagen.

– Strax efter elva hörde vi ett kraftigt brak. Det var som att någon hade kastat ner ett skåp från ett tak eller som att en bil hade kört in i huset. Sedan, tio minuter efter, hördes skott. Det var sex snabba efter varandra. Man vågade först inte gå ut och titta. När vi väl gjorde det var det först tyst ett tag, säger en granne.

Det tog inte lång stund förrän det var fullt pådrag.

ANNONS

– Det var blåljus, poliser med k-pistar, ambulanser och helikopter. Det satt poliser med vapen på taken. Det är fruktansvärt obehagligt, berättar en annan granne.

Dagen efter leker förskolebarn obekymrat på gården ett stenkast från huset. Samtidigt cirkulerar en polishelikopter ovanför deras huvuden. En bit därifrån, på andra sidan vägen och den gamla spinnerifabriken, uppmärksammades också nattens ljud.

– Jag hörde skott men trodde att det var smällare. Jag tittade bort mot fabriksområdet och såg en bil köra ifrån området i full fart. Men jag tänkte inte så mycket på det. Det var först i morse när jag slog på tv:n som jag fick reda på vad det var, säger Börje Olofsson.

ANNONS