600 kontrollerade vid Bandidos- och HA-fester

Polisen har en massiv avspärrning i anslutning till Bandidosfesten. Under eftermiddagen pågick omfattande kontroller av mc-burna personer både där och vid Hells Angels fest.

ANNONS
|

Över 20-talet polisbilar av diverse sorter står inom en stor avspärrning och kontrollerar de personer som är på väg till Bandidosfesten på Marieholmsvägen. Ett stort antal motorcyklar står parkerade utanför mc-gängets klubblokal.

– En person har nu anhållits misstänkt för grovt narkotikabrott, han hade med sig en stor mängd kokain när vi grep honom. Han kunde vi gripa redan i torsdags, han ären framträdande medlem inom avdelningen här i Göteborg, berättarpolisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Under lördagskvällens insats gjordes en utlänningskontroll vid Bandidosfesten på Marieholmsvägen. I samband med det togs en person i förvar enligt utlänningslagen. Den personen kommer utvisas. Men utöver det kunde polisen delgiva en mängd personer misstanke för brott, följande gäller kontrollerna både vid Bandidos och HA:s lokaler.

ANNONS

– Ett axplock är attvi har tre anmälningar upprättade gällande brott mot knivlagen.Fem misstänkts för ringa narkotikabrott,alltså misstänks deha varit påverkade. Två har gripits för ringa narkotikainnehav och fyra har omhändertagits för drograttfylleri, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg vid 20:45-tiden.

Strax innan klockan 21 uppger polisen att de kontrollerat 600 personer. Dessutom har Kronofogdemyndigheten beslagtagit två motorcyklar och två bilar.

–Det allvarligaste brottet är naturligtvis detgrova narkotikabrottet. Men det är sammanställningen av kontrollen som visar på vikten av att vi gör de här kontrollerna, menar Fuxborg.

LÄS OCKSÅ: Sju togs av polis vid Bandidoslokalen

Ikväll väntas upp emot 800 Bandidosmedlemmar festa loss vid klubblokalen. Det har byggts upp en ingång med partytält och planscher med Bandidos-loggan som skyddar från insyn. Festen marknadsförs av Bandidos som den svenska grenens största fest 2016.

Enligt det Facebookevent som lagts upp för festen skulle den börja klockan 20:00 ikväll. Men enligt den video som utlyser festen ska den börja redan klockan 16. När GP:s team åkte förbi strax innan klockan 16var det alltså redan uppåt ett 50-tal personer som kontrollerades.

Utöver Bandidosmedlemmar som står vid sina motorcyklar och pratar med polisen inom det avspärrade området finns det dessutom tält uppställda där hela fordon står parkerade. Dessa ser ut att bli extra kontrollerade av poliser.

ANNONS

Men det är alltså inte bara Bandidos som har fest ikväll. Även Hells Angels har en så kallad "Rockfest" i sin lokal vid Sisjön. Nedanstående uppräkning av misstänkta brott gäller personer som befunnit sig antingen vid Bandidosfesten eller på HA:s fest.

Lägesrapport från polisens insatser vid Bandidos- och HA-festen

  1. En person anhållen misstänkt för grovt narkotikabrott,greps i torsdags
  2. Fem misstänkta för ringa narkotikabrott, misstänks ha varitpåverkade
  3. Två gripna för mindre innehav av narkotika
  4. En omhändertagen för fylleri
  5. Fyra stycken är misstänkta för drograttfylleri
  6. Tre anmälningar upprättade gällande brott mot knivlagen
  7. Två stycken grova olovliga körningar, personer som saknar körkort
  8. 40 stycken fordonrapporterade för bristande utrustning eller liknande, t.ex.att ljuddämparen ger ifrån sig mer ljud än vad som är tillåtet.

Vid klockan 21 hade totalt upptåt 600 personerkontrollerats vid de två festerna.Bandidosfesten äger rum i deras klubblokal på Marieholmsvägen medan Hells Angels klubblokal ligger vid SIsjön.

ANNONS