3D-karta ska omforma Göteborg

ANNONS
|

Om du går in på minstad.goteborg.se kommer du till en tredimensionell karta över Göteborg. Med musen kan du åka kana över hela stan och längst till vänster hittar du snabbsök till våra tio stadsdelar.

Åt höger kan du logga in med facebook och därefter markera var du på kartan vill se förändringar eller kanske lämna förslag på förbättringar av stadsmiljön.

– 3D-kartan vänder sig till alla göteborgare. Vi hoppas att intresset för stadsbyggnadsfrågor ska öka. Att folk ska lära känna sin stad. Du ser staden uppifrån och kan surfa runt vart du vill, säger Eric Jeansson, chef för geografiska informationssystem på stadsbyggnadskontoret.

ANNONS

Portalen, eller helst den blivande debattarenan, är byggd med avancerad teknik från Saab. Det är samma teknik som finns i Apples nästa släpp med liknande kartor. Stadsbyggnadskontoret använder redan i dag tekniken för att presentera sina nya planprojekt.

– 3D-kartan är ett fantastiskt verktyg. Nu och framöver kommer vi att använda den i planutställningar. Tack vare verktyget kan vi kommunicera med medborgarna och de med oss, säger Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg.

I förlängningen hoppas tjänstemännen kunna använda portalen till att initiera debatter om stadsbyggnadsfrågor. Kontoret kommer att regelbundet att gå in på portalen och ta intryck av göteborgarnas idéer.

– Jag kommer att vara med och svara ibland på inläggen. Kanske till och med oftare än andra, säger Björn Siesjö.

ANNONS