Lastbil kanade av vägen - hamnade i rondell

Väderkaoset orsakar flera trafikolyckor runt om i landet. Vid 17-tiden inträffade en olycka i Upplands-Bro då en personbil och lastbil krockade och en av förarna dog i samband med kraschen. – En person är avliden och en person är förd till sjukhus, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

ANNONS
|

Har du bilder på snöovädret? Kontakta GP! Mejla till72010@gp.seeller ring/mms:a till 72010

Nattens kraftiga snöfall har fortsattatt ställa till det i trafiken under måndagen.

Det senaste har det inträffat över 50 trafikolyckor bara i Västsverige, men det svåra väglaget har även skapat stora problem på flera andra håll i Sverige.

En död i efter lastbilskrasch

Vid 15-tiden inträffade en allvarlig trafikolycka då en lastbil och personbil kraschade samman i Upplands-Bro nordväst om Stockholm.

– En person är avliden och en person är förd till sjukhus, uppgav Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm vid 17.20-tiden på måndagen.

I Västsverige har olyckorna inträffat med jämna mellan rum under eftermiddagen.

ANNONS

15-tiden larmades polisen om en krock mellan två personbilar öster om Alingsås.

Olyckan inträffadelängs väg 1778 i närheten av ett kraftverk i Kärtared i Vårgårda kommun och vägen stängdes helt av efter kraschen.

Vid 13-tiden larmades SOS om tre nya olyckor inom loppet av fem minuter.

Lastbil har voltadeav vägen

Vid 13.00 larmades polisen om att en lastbil med släp hade voltat av riksväg 47 strax öster om Falköping.

– Föraren ska vara ute ur fordonet. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, skadeläget är oklart, berättadeThomas Fuxborg kort efter olyckan.

Vid 14-tiden meddelade Fuxborgs kollega Hans Lippens att föraren inte kommit till allvarlig skada i kraschen.

E6 stängdes avi Bohuslän

Kort innan olyckan med lastbilen kördepersonbil in i ett mitträcke i höjd med Rabbalshedei norrgående riktning längs E6 i norra Bohuslän.

– Personbilen har kört in i ett mitträcke och studsat in i en lastbil. Föraren i personbilen är chockad, uppgav Thomas Fuxborg kort efter larmet.

E6 stängdesav helt efter olyckan och att trafiken norrut dirigerades om via gamla E6. Vid 14.15-tiden på måndagseftermiddagen öppnade E6 upp igen för trafik.

Även längs E6 i Halland har det varit stora problem efter en krock mellan en minibuss och en personbil.

– Olyckan har inträffat i norrgående riktning mellan Kungsbacka centrum och avfarten Kungsbacka norra, berättadeThomas Fuxborg vid 13.15-tiden.

ANNONS

Olyckan i Kungsbacka var avklarad vid 13.45-tidenoch trafiken ska återigen flyta på längs motorvägen.

Med anledningav olyckorna uppmanar Thomas Fuxborg trafikanter till försiktighet i det rådande vädret.

"Ta god på er ute i trafiken", är presstalesmannen uppmaning.

När det gäller de tre olyckorna i Falköping, Rabbaldshede och Kungsbacka uppgav polisen vid 14-tiden att ingen person kommit till allvarlig skada.

Kaosartat dygn i trafiken

Tidigare under måndagen och söndagskvällen har larmen om olyckor längs de västsvenska vägarna strömmat in till SOS Alarm.

En lastbil åkte av vägen vid Tingstadstunneln i centrala Göteborg vid 23.30-tiden under söndagskvällenoch hamnade i tvärs över vägbanan och blockerade trafiken.

Lastbilschauffören fördes till sjukhus med smärtor i revbenen, men inga allvarliga skador har rapporterats. Trafiken kunde släppas på vid 01-tiden igen.

Det senaste dygnet har det kommit larm om över 50 olyckor i Västra Götaland.

25 skolbarn i bussolycka

Strax innan halv nio-tiden på måndagsmorgonen åkte bland annat en buss med 25 skolbarn av vägen utanför Munkedal. Inget av barnen kom till fysisk skada i kraschen.

SMHI har också utfärdat klass 1-varningar för vindar med kulingstyrkaöver Jönköping- och Kronobergs län, samtöver Vänern.

Kulingvindarna väntas avta först under natten mot tisdag.

På E6 inträffade också bland annat ensingelolycka under den tidiga måndagsmorgonen då en personbil åkte av vägen i höjd med Lindomemotet.

ANNONS

Det är inte bara i Västsverige det varnats för problem i trafiken med anledning av vädret.

På de mindre vägarna i Linköping varnar Trafikverket för snödrev på grund av den blötsnö som fallit under natten och morgonen. Även på Gotland varnar man för snödrev och fläckvis halka på många av vägarna i Visby.

Västtrafik meddelade under måndagsmorgonen att en del busshållplatser skulle dras in under morgonen på grund av det rådande väglaget.

Ett 100-tallastbilar fastnade under söndagskvällen också på E6 strax innan Ödsmålsbron, mellan Stenungsund och Ljungskile. Lastbilarna körde fast och kom ingenstans under flera timmar, vilket ledde till totalstopp. Först vid 02-tiden på natten kunde lastbilarna köra vidare.

ANNONS