Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  20-tal personer i slagsmål vid Lilla Bommen

  Ett 20-tal personer har varit inblandade i ett slagsmål vid Lilla Bommen. Enligt uppgifter till polisen har de slagits med tillhyggen. En man har hittats vid Järntorget med skador som enligt uppgifter har uppkommit under ett slagsmål i samma område.

  Vid 19-tiden på torsdagskvällen bröt ett slagsmål mellan ett 20-tal personer, som ska ha varit i 15 till 20-årsåldern vid Lilla Bommen. Det var privatpersoner som såg det hända och  larmade polisen. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  –  Enligt uppgifter vi har fått har de slagits med tillhyggen. Jag inte vad för sorts tillhyggen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst. 

  När polisen kom fram till platsen sprang personerna åt olika håll. Lite senare anträffades en ung man med någon form av skärskada i ryggen, som troligen uppkommit vid slagmålet. En ambulans kallades till platsen, men när ambulansen ankom var mannen inte på plats. 

  Ännu lite senare hittades en skadad man vid Järntorget. Enligt anmälaren skulle den mannen ha någon skärskada, men den uppgiften ska ha varit felaktig. Mannen hade skadats av någon form av träpåk eller batong. 

  – Enligt uppgifter vi har fått så har mannen skadats i samband med ett slagsmål i samma område. Vi tror att det är samma man som anträffades tidigare, säger Tommy Nyman. 

  Orsaken till slagsmålet är okänd. 

  – Det har hänt mycket liknande händelser i det området, säger Tommy Nyman. 

  Ingen person är ännu misstänkt eller har gripits. 

   

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.