Översvämningar på E6

Nattens regnväder har gjort många vägbanor översvämmade i Västsverige. Polisen varnar trafikanterna för vattenplaning. – Det gäller att vara försiktig, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

ANNONS
|

Under natten har det fallit kraftigt med regn i stora delar av Göteborgsområdet. Regnet har fortsatt under förmiddagen.

Regnet har gjort att flera vägbanor mer eller mindre är översvämmande med vatten.

Längs E6 i Göteborg stängdes under morgonenen fil av för trafik mellan Kallebäcksmotet och Örgrytemotet i norrgående riktning på grund av översvämning.

Trafikverket har haft personal på plats som arbetat med att få bort vattnet.

– Det är mycket vatten, när jag cyklade till jobbet vid 6-tiden i morse var det fullt med vatten på cykelbanorna i det området, säger Hans Lippens.

"Gäller att vara försiktig"

För att förebygga olyckor har polisen iGöteborg under morgonen gått ut och varnat trafikanter för vattenplaning.

ANNONS

– Det gäller att vara försiktig. När det är stora vattensamlingar på vägbanorna är risken stor för att drabbas för vattenplaning. Det gäller att vara ute i god tid på morgonen, vilket alla inte alltid är, säger Lippens.

Regnet och mörket under morgonen försämrar också sikten i trafiken. I Kungälv krockade två bilar strax innan klockan 7.00 vid Kungälvsmotet längs E6.

– Det är en bil som har blivit påkörd bakifrån av en annan. Bilarna behöver bärgas från platsen. Jag har i nuläget ingen kunskap om skadeläget efter olyckan, men det är klart att det får påverkan på trafiken, berättade Hans Lippens, cirka 20 minuter efter det första larmet om lyckan.

I Göteborg har polis och räddningstjänst under morgonen larmats ut till två trafikolyckor. Vid 7.50-tiden krockade tre bilar i Tingstadstunneln i södergående riktning. Vid 7.30-tiden larmades SOSäven om en singelolycka efter att en personbil kört in i ett vägräcke vidKungstensmotet längs Västerleden. Inga personer uppges ha kommit till allvarlig skada i samband med olyckorna.

Översvämningar i Halland

Nattens regnväder har även orsakat översvämningar i Halland.

Väg 756 i Varberg har bland annat helt stängs av mellan rondellen vid Nedregården fram till Blixtorp. I ett meddelande uppger Trafikverket att det är mycket vatten i viadukten vid platsen under E6.

ANNONS

ANNONS