Här tågar 1 600 dansare genom Hammarkullen

GPTV sände live från dansparaden.

ANNONS
|

Idag intar det första tåget paradgatan. Det är då Hammarkullekarnevalens vuxna dansare som bjuder in till en färgsprakande folkfest.

Totalt deltar 23 olika dansgrupper i lördagens karnevalståg. Enligt vädertjänsten Foreca kommer det bli hela 22 grader varmt i skuggan.

LÄS OCKSÅ:Nabila Abdul Fattah samlar in pengar till Hammarkullekarnevalens böter

Utöver dansfest kommer det finnas mat och dryck från alla världens hörn. Dessutom finns det både marknad och tivoli på evenemangsområdet.Karnevalen är gratis och hela stan är inbjuden.

Tradition sedan 70-talet

Hammarkullekarnevalen arrangerades för första gången 1974. Sedan dess har den varit en årlig tradition i Göteborg. Den startades av ungdomar och vuxnapå Hammarkullens fritidsgård.

ANNONS

Evenemanget växer förvarje år ochhar utvecklats till en mångkulturell folkfest. Inför årets upplaga har man riktat ett särskilt fokus på att värva fler dansare med funktionsnedsättningar.

LÄS OCKSÅ:Hammarkullekarnevalen botar sorg, vrede och förtvivlan

Dansgruppen SpinnVäxa är en inkluderande dansgrupp för såväl unga och vuxna med eller utan funktionsnedsättningar. Gruppen kommer delta i barnens karnevalståg på söndagen. Då kommer även kören Passalen Music Loversatt uppträda på den stora scenen. Den består av medlemmar med olika funktionsnedsättningar.

– Vi säger att karnevalen är till för alla och då måste vi mena det också, sa karnevalsgeneralen Tony Parath i en intervju med GP inför folkfesten.

GP:s team på plats.

ANNONS