Simon 4 1/2 månad i passande helvit dräkt träffade på Emeline 5 månader på Babyrave Esconde Dance.
Simon 4 1/2 månad i passande helvit dräkt träffade på Emeline 5 månader på Babyrave Esconde Dance.

Ösigt på rave för bäbisar

Ett babyrave livade upp trettondagen i centrala Göteborg. Bäbisar minglade med syskon och föräldrar i psykadeliskt ljus till progressiv trancemusik.

ANNONS
|

Lille Theon, 6 månader, befinner sig i djup dvala i vagnen när föräldrarna Christian och Anna kliver in genom dörren för att gå på babyrave på Esconde Dance i Gårda.

– Vi fick reda på det via Facebook och tyckte att det lät mysigt med bra musik. Annars har vi inte gjort så mycket med Theon än, det här är det första.

Redan i entrén möts vi av Reza Alferi, klubbarrangören Genesis ansikte utåt och en av eldsjälarna bakom Göteborgs växande elektroniska musikscen. Just i dag är han utklädd till clown i en kroppsdräkt med narrhuva och bjällror.

ANNONS

– Tanken är att föräldrar som är ute och dansar på våra vanliga klubbar ska kunna komma hit med sina barn, dansa, lyssna på musik och träffa likasinnade, säger han.

Själv är han här med 2-åriga dottern Freja.

Sedan några år tillbaka ordnar han via Genesis och föreningen EDM stora fester, senast på Lindholmen i Gothenburg Studios på lucia, som lockar tusentals gäster att dansa och lyssna på inhemska och internationella artister.

Onsdagens babyrave lockade 80 barn med medföljande föräldrar, som kunde njuta av musik redan i foajén och sjunka ner på kaffesäckar vid låga bord.

– Vårt crew på trettio personer har haft pysselkvällar och jobbat ideellt för att ordna allt. Titta bara på borden, de har snickrat ihop och målat dem själva, säger Reza Alferi och pekar på några runda svarta bord med gula blommönster. I taket hänger stora drömfångare och dagsljus silar in genom mörka tyger som täcker fönstren.

I en fiskdamm kan de barn som vill kan meta lyspinnar och andra saker bra att ha på ett rave.

Bakom ett dramatiskt draperi i orange batik med en olivgrön drake ligger dansgolvet. Rummet badar i psykadeliskt ljus och volymen är anpassad för de yngsta gästernas känsliga öron.

ANNONS

Josephine Jademyrs son Leon, 3 år, ålar omkring inne i en tygtunnel.

– Han lyssnade på trancemusik redan när han låg i min mage. När jag går på fest brukar han annars inte följa med, så det här är jättekul. Att få vara tillsammans.

Liv Stridh, 7 månader, guppar på dansgolvet i famnen på mamma Arlene med faster Linn Vikander strax intill. Trion har kommit ända från Skåne för att vara med på ravet.

– Nu efter en timme är hon lite trött. Men hon har varit jättefascinerad av inredningen, säger Arlene Stridh och pekar upp mot de sjalar, lampor och gosedjur som hänger i taket.

Emma Hovi och Christian Lundberg har varit med och skapat den fantasifulla miljön. Nu är de utklädda till tigrar och busar med barnen.

– Det är jättekul att se barnen springa runt så här till musiken, säger Christian med ett brett leende.

– Jag har jobbat med barn i hela mitt liv, så det här är rena drömmen! inflikar Emma.

I dj-båset kör den internationellt hyllade artisten Gaudium, Andreas Wennersköld från Göteborg, progressiv trance. För två dagar sedan kom han hem från sin senaste spelning: i Indien.

ANNONS

– Jag hoppas att han spelar låten Mano Mono, säger Reza Alferi.

Babyravet var Genesis första satsning på den riktigt unga publiken. Men det blir fler chanser lovar Reza Alferi, eftersom intresset var så stort. Många fick helt enkelt inte plats på premiären.

FAKTA: Babyrave

Vad: dans och livemusik för bäbisar och barn 0-12 år, deras nära och kära.

Var: på Esconde Dance, Anders Personsgatan 18, vid Willinsbron i Gårda.

Hur: under trettondagen, på låg volym anpassad för de minsta. Med Gaudium, Andreas Wennerskölds soloprojekt, som liveakt. DJ:s under eftermiddagen är även Reza Alferi och Adde HD.

ANNONS