Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den åttaåriga flickan blev våldtagen i Billdal. Bild: Google maps och polisen 

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Åttaårig flicka våldtagen 1995 – polisen vädjar om tips

  1995 blev en åttaårig flicka brutalt våldtagen i Billdal på sin väg hem från skolan. Ännu har ingen gripits. Nu ber polisens cold case-grupp om hjälp från allmänheten, enligt Aftonbladet. – Vi jobbar under tidspress. I mars 2020 går ärendet i preskription, säger Anders Eriksson, gruppchef för polisens cold case-grupp, Västra Götaland, till tidningen.

  Billdal den 14 september 1995. En åttaårig flicka har avslutat sin skoldag och hoppar på sin cykel för att ta sig hem. På en cykelväg mellan Lindåsskolan och Gamla Särövägen hoppar en man plötsligt fram ur ett dike. Han sliter ner henne på marken och misshandlar henne svårt i ansiktet. Efteråt utsätter han henne för en grov våldtäkt. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Händelsen fick stor uppmärksamhet den tiden och den dåvarande chefen för spaningsroteln Thomas Tengskog beskrev våldtäkten som det mest allvarliga brottet år 1995. 

  Läs mer: Dna:t ska leda polisen till barnvåldtäktsmannen

  Tiden rinner ut 

  Det  har nu gått 22 år sedan händelsen och polisen har ännu inte gripit gärningsmannen. Fallet utreds på nytt av polisens cold case-grupp, som utreder gamla olösta rättsfall, och enligt Aftonbladet vädjar nu gruppen allmänheten om hjälp för att lösa fallet då tiden rinner ut. 

  – Vi jobbar under tidspress. I mars 2020 går ärendet i preskription, säger Anders Eriksson till Aftonbladet. 

  "Hör av er" 

  Gärningsmannens dna hittades på platsen och därför har 350 personer topsats i utredningen, uppger Anders Eriksson till Aftonbladet. Men hittills har ingen match uppstått. Det faktum att polisen har gärningsmannens dna gör att män som är oskyldiga snabbt kan avfärdas. Därför uppmanar Anders Eriksson att folk inte ska tveka att höra av sig till cold case-gruppen ifall de vet något, enligt tidningen. 

  – Det finns säkert personer som har tankar och funderingar om detta. Ingenting kan vara för oviktigt. Hör av er, säger han till Aftonbladet. 

  Vet du något om våldtäkten? Kontakta polisen på 114 14 

   

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.