Åsa Romson, klimat- och miljöminister.
Åsa Romson, klimat- och miljöminister.

Åsa Romson ställer in resa till Göteborg

Åsa Romson skulle ha varit i Göteborg under måndagen, men ställer in i sista stund.

ANNONS
|

Även bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) har ställt in ett evenemang i dag på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.Under måndagen skulle miljöminister Åsa Romson ha varit i Göteborg. I sista stund ställer hon in besöket, bland annat på en förskola i Tynnered. Jesper Liveröd är pressekreterare hos Åsa Romson.

- Av olika anledningar ställer vi in. Jag kan inte gå in på varför, säger han.

På frågan om vad Åsa Romson ska göra i dag blir svaret att hon kommer att vara i Stockholm.

- Regeringens arbete fortskrider som vanligt, säger Jesper Liveröd.

Han hänvisar frågor om Mehmet Kaplan vidare.

Enligt TT har även utbildningsminister Gustaf Fridolin (MP) ställt in en tidigare utlyst presskonferens. "Han har fått förhinder", var beskedet från pressfolket till TT.

ANNONS

Miljöpartiets båda språkrör hade planerat helt andra saker än att svara på frågor om de senaste turerna som rör bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).

I helgen avslöjade SvD att Kaplan 2009 jämfört Israel med Nazityskland. Det är ett uttalande som bland andra Mona Sahlin, regeringens samordnare mot våldsbejakande extremism, i SVT:s Agenda beskrev som "horribelt". Israels ambassadör, Isaac Bachman, säger att jämförelsen är "rakt av antisemitisk".

I förra veckan framkom att Mehmet Kaplan varit på middag med lhan Senturk, svensk företrädare för den turkiska nationalistiska och högerextrema organisationen Grå vargarna.

Enligt TT har statsminister Stefan Löfven (S) inte kommenterat de senaste uppgifterna eller gett besked om han fortfarande har förtroende för Kaplan.

ANNONS