Åklagaren: Gediget polisarbete ligger bakom

Nu har åtalet lämnats in mot de åtta män som misstänks ligga bakom dubbelmorden på Vår Krog & Bar.

ANNONS
|

Fem av dem åtalas för mord, tre för medhjälp till mord. Det rör sig om unga män som alla bor eller har bott i Biskopsgården.

Den äldste av de åtalade, som också anses vara den ledande, är 28 år.

Den yngste är 19 år, tre av männen är 20 år och tre av dem är 21, 22 respektive 25 år gamla.

- Förundersökningen är en av de mest omfattande som varit i Göteborg under modern tid. Det är viktigt att vända på varenda sten, säger åklagaren Ulrika Åberg.

- De tilltalade har i mindre omfattning valt att medverka och svara på frågor.

ANNONS

Dådet på Vår Krog & Bar skedde klockan 22.20 den 18 mars i fjol. Två maskerade män, varav åtminstone den ene var iklädd polisväst, dök upp med automatvapen utanför den fullsatta krogen där gästerna tittade på en fotbollsmatch på tv.

20-årige discjockeyn Petar Petrovic sköts till döds vid entrén. Därefter gick mördarna in i lokalen där en 25-årig man sköts ihjäl. Denne var ledande i det kriminella nätverket i södra Biskopsgården och var enligt polisen en måltavla för attacken.

I kulregnet skadades åtta personer, varav några allvarligt.

Ulrika Åberg säger att gediget polisarbete ligger bakom och att allt pekar på att det är de här fem misstänkta som står bakom dådet på krogen. Hon tar också upp de bränder som GP berättat om tidigare. Det handlar om att en person är misstänkt för att ha anlagt bränder i stadsdelen för att sätta polisen i arbete.

- Bränderna visar klart och tydligt att man velat omdirigera polisen till andra uppgifter, säger Åberg.

LÄS OCKSÅ:Hon såg de misstänkta växa upp Redan dagarna efter krogskjutningen grep polisen tre av de nu åtalade männen. De greps i Majorna med fyra automatvapen och var inledningsvis "enbart" misstänkta för grova vapenbrott. I dagens mastodontåtal ingår även flera narkotikabrott och vapenbrott samt två grova våldsbrott som anses höra samman med Vår Krog & Bar-dådet. Det gäller skottlossningen på Jaegerdorffsplatsen 7 februari i fjol då två unga män sköts i huvudet samt mordet på en 53-årig man på Väderkvarnsgatan 15 april i fjol.
(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.goteborgsposten.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())
ANNONS