Ännu en kall natt väntar

ANNONS
|

Plusgraderna försvann. På lördagsmorgonen föll till och med snöblandat regn. Men bakslaget är tillfälligt och snart återvänder det mildare vädret, enligt SMHI.

–Det var minusgrader i natt i nästan hela Sverige, förutom längst ner. Från mellersta Götaland och norrut har vi haft minus, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Även natten till söndagen kommer det att bli minusgrader - omkring tre grader minus i Göteborg och ett par grader kallare inåt landet.

Någon halkvarning är däremot inte utfärdad. Men som vanligt kan kalla vägbanor i kombination med fukt eller nederbörd utgöra en risk, åtminstone lokalt.

Sedan kommer varmare luft in och då stiger temperaturen. Söndag eftermiddag kan göteborgarna räkna med fem plusgrader, enligt SMHI.

ANNONS

–Det kan variera lite under dagarna som kommer, men som mest blir det 5–10 grader i de södra delarna och kanske 0–5 plusgrader i norr, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

I Göteborg väntas regn och upp till sju plusgrader på måndag.

SMHI har även utfärdat en vädervarning för Lapplandsfjällen, där hård vind med snödrev väntas. En varning är också utfärdad för höga flöden i Uppland på grund av snösmältning i Fyrisån. Det rör sig om klass 1-varningar, den mildaste vädervarningen.

Den tidiga våren har redan lockat tranorna till Hornborgasjön - läs också: Tidig trandans vid Hornborgasjön

Trösta dig i snålblåsten med att titta på läsarnas vårbilder: Skicka in dina vårbilder - och se andras

ANNONS