Ännu avspärrat efter explosion

Platsen där en explosion skedde under torsdagseftermiddagen i Frölunda är fortfarande avspärrad. I samband med explosionen blev en man allvarligt skadad, men polisen vet ännu inte vad det var som detonerade.

ANNONS
|

Det är fortfarande avspärrat vid ett flyktingboende i Göteborg, där en man i 30-årsåldern på torsdagen skadades i samband en explosion vid en container. Mannen, anställd vid en underleverantör till Migrationsverket, vårdades ännu på trettondagen på sjukhus. Hans tillstånd bedöms vara "allvarligt men stabilt" enligt Cecilia Wallström på Sahlgrenska sjukhusets pressjour. Mannen ska enligt polisen ha skador i båda benen.

Området har sökts igenom

Det var vid halv fyra-tiden på torsdagseftermiddagen som en kraftig explosion ägde rum vid eller i en container i närheten av ett hotell i Frölunda i Göteborg.Explosionen inträffade i närheten av ett hotell i Västra Frölunda som tillfälligt upplåtits som flyktingboende. De boende evakuerades till ett annat boende i närheten, där de vistades ännu på trettondagen.

ANNONS

Under torsdagen sökte polisens tekniker igenom platsen och även det närliggande hotellet.

-Vi söker i genom hotellet och alla rum just nu. Det finns ingenting som tyder på att det skulle finnas någon koppling till det här hotellet, men det är noggrannheten som är viktigast i det här skedet för att få reda på vad det är som har hänt, sa Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i väst, under torsdagen.

Oklart vad som detonerat

Det är ännu inte klarlagt exakt vad som exploderat i eller vid containern. Men polisen tror inte att det rör sig om gamla fyrverkerier eller raketer. Enligt uppgifter till GP ska sopcontainern vid explosionstillfället ha varit tom.

- Jag vill inte spekulera i vad det kan ha varit som har detonerat, men jag tror inte att det är någon gammal raket eftersom han är allvarligt skadad, sa Christer Fuxborg tidigare.

Ingen har gripits misstänkt för att ha med explosionen att göra. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

ANNONS