Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Fredrik Klingström

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Älvsborgsbron avstängd under fem timmar i natt

  Älvsborgsbron stängdes akut från midnatt och fem timmar framåt under natten till lördagen. Orsaken var en 70 kvadratmeter stor transport som skulle köra över bron.

  Mellan 23:59 och 05:00 i natt var Älvsborgsbron avstängd i riktning från Hisingen mot Mölndal. Beslutet togs akut på fredagseftermiddagen. 

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Det är en transport som har en både hög och bred last som ska åka över bron, sa Katarina Wolfram, presskommunikatör vid Trafikverket.

  Att bron stängs av tillfälligt på grund av att ett fordon vill passera är ganska vanligt Men att den stängdes av under en sådan lång period som fem timmar är mer ovanligt. 

  – Det är ovanligt att det sker så länge. Det kanske skulle kunna vara så att fordonet måste köra jättelångsamt, jag vet inte, säger Katarina Wolfram.

  70 kvadratmeter stor transport

  Det handlar om en transport med en plattform från företaget Kemostal Process Technology AB som är totalt 70 kvadratmeter stor. 

  – Lastbilen transporterar ett stort kompressorsystem som ska användas på en oljeplattform i Nordsjön, säger Fredrik Klingström, kommersiellt ansvarig på företaget. 

  Att det kan ta så lång tid för lastbilen att komma över bron förklarade han så här: 

  –  Fem kranbilar kommer att följa med lastbilen för att lyfta på vägskyltar och vägbommar som är i vägen. Medan de tar bort hindrena så får lastbilen stå stilla och vänta, säger han.

   

   

   

   

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.