Älvsborgsbron akutreparerades – två körfält påverkade

En akut reparation av en broskarv på Älvsborgsbron gjorde att två körfält i riktning mot Hisingen var tillfälligt avstängda under onsdagsförmiddagen.

ANNONS
|

– Det kan bli en del köer när man måste samsas om färre körfält, sa Denny Josefsson på Trafikverket.

Trafikverket meddelade vid halv tio på onsdagsförmiddagen att man höll på med en reparation av Älvsborgsbron. Det rörde sig om en skarv på bron som behövde åtgärdas. Något som man hade upptäckt på tisdagen.

– Man gör inspektioner med jämna mellanrum och nu har man sett att detta måste åtgärdas. Skarvarna sitter på bron för att bron ska kunna röra sig vid olika väderlekstyper. När det är varmt så vidgas skarvarna och när det är kallt så krymper de. Nu kan det ha handlat om att de ligger i olika nivåer, men det kan jag inte säga säkert, sa Denny Josefsson på Trafikverket.

ANNONS

Enligt de första prognoserna skulle arbetet på bron pågå till 13-tiden, men kunde avslutas redan vid 11. Trafiken började då släppas på igen.

– Det akuta arbetet på bron upptäcktes under gårdagen. Att det kallas akut betyder att det behöver åtgärdas kort tid efter att man upptäckt det, berättar Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS