Flera olyckor i morgontrafiken

ANNONS
|

Det var vid klockan 05:36 som polisen larmades om olyckan på Oscarsleden i riktning mot Göteborg.

LÄS OCKSÅ:Mycket frost i Västsverige

– Det är tre bilar som kört ihop. Vi är på väg till platsen, men är inte riktigt framme än, säger vakthavande befäl på polisen i region Väst, Göran Carlbom.

Beror krocken på att det är halt ute?

– Nej, det vet jag inte just nu.

Så tillägger han:

–Däremot har det varit halt under natten. Man ska iaktta försiktighet när man är ute och kör nu under morgonen. Det har varit lite minusgrader under natten sen har det varitdis och dimma nu på morgonen. Det är en farlig kombination för väglaget, menar vakthavande befäl, Carlbom.

ANNONS

Långa trafikköer

Även räddningstjänsten var på väg till platsen. Strax efter klockan 06 var räddningstjänsten på plats.

– Det är två bilar som har krockat. Det verkar inte ha varit en så allvarlig olycka ut skadesynpunkt, säger larm- och ledningsoperatören på räddnignstjänsten i Storgöteborg.

Enligt polisen rörde det sig om tre bilar som krockat, stämmer inte det?

– Jo, det tycks ha varit en bil till inblandad, men den verkar ha lämnat platsen redan.Däremot är det mycket långa köer på platsen.

Tidigare under morgonen, vid halv fem-tiden, var det även en trafikolycka på E6 vid Bäckebolsmotet, då en personbil krockade med en lastbil.Det finns inga uppgifter om personskador.

Halt runt om i landet

Frosten har inte bara slagit till i Västsverige. Halkan har ställt till med en rad trafikolyckor runt om i landet under morgonen.

– Det är extremt halt. Vi har haft flera trafikolyckor under morgonen, men mig veterligen så har ingen person drabbats av några allvarliga personskador än, säger Mats Eriksson,pressinformatör vid Stockholmspolisen.

Han berättar att det varit flera väderomslag i Stockholmsområdet de senaste dagarna.

– Det är uppenbarligen så att vägbanorna är underkylda och då fryser nederbörden på vilket gör att det blir väldigt halt, säger Mats Eriksson.

Lokala busslinjer runt om i landet dras med förseningar. Som bilist gör man bäst i att hålla rejäla avstånd till framförvarande bil och minska trycket på gasen.

ANNONS

–Som bilist ansvarar du för att anpassa farten efter de omständigheter som råder, säger Denny Josefsson vid Trafikverkets pressjour.

Under onsdagsmorgonenuppger Stockholmpolisen att man under dygnets första åtta timmarhar skrivit 20 trafikrapporter om antigen trafikolyckor eller trafikhinder i regionen.

ANNONS