Våldsam krock mellan sopbil och personbil

En man i 35-årsåldern dog på torsdagen efter han frontalkrockade med en sopbil i Öjersjö utanför Göteborg. Mannens anhöriga är underrättade.

ANNONS
|

Den svåra olyckan inträffade vid 12.30-tiden på torsdagen längs Landvettervägen i Partille kommun. Flera ambulanser och en ambulanshelikopter larmades ut till olycksplatsen där de båda fordonen hade frontalkrockat.

– Vi var där med fem enheter och ett ledningsfordon och även polisen larmades till platsen, berättar Niclas Fogelqwist vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Den aktuella vägen var efter olyckan avstängd till 15.45 under tiden som de inblandade fordonen bärgades bort från platsen. Fordonen har nu tagits i beslag av polisen och de kommer att undersökas för att se om något eventuellt tekniskt fel kan ha orsakat dödsolyckan.

– Det här kommer fortsatt att utredas av trafikpolisen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Enligt polisen fördes den skadade mannen i ambulanshelikopter till sjukhus efter olyckan, men hans liv gick inte att rädda. Mannens anhöriga har underrättas under torsdagen.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om att personerna som färdades i sopbilen skadades fysiskt i samband med olyckan.

ANNONS