Två till sjukhus efter lägenhetsbrand

En fullt utvecklad brand rasade i en lägenhet i Biskopsgården under natten mot juldagen.
– Jag hörde hur folk skrek utanför huset, och såg lågorna slå ut från första våningen, säger ett vittne till GP.

ANNONS
LocationGöteborg||

Vid 00.50-tiden fick Göteborgspolisen in larm om en brand i en lägenhet i Biskopsgården. Ett vittne boende i närheten berättar för GP:

– Jag hörde hur folk skrek utanför huset. När jag tittade ut såg jag hur lågorna slog ut från första våningen.

En allvarligt skadad

Enligt vittnet ska lågorna ha klättrat hela vägen upp för huskroppen. Polisen bekräftar att det rör sig om en allvarlig händelse.

– Det ska vara såpass allvarligt att fem av sex lägenheter i huset drabbats. Själva lägenheten där branden bröt ut är utbränd, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl hos polisen.

Två kvinnor fick föras till sjukhus efter händelsen. Enligt Sahlgrenskas pressjour var läget för den ena kvinnan, som är i 80-årsåldern, fortsatt allvarligt men stabilt på juldagens eftermiddag då även tillståndet var stabilt för den andra kvinnan, som är i 60-årsåldern, och som också fick köras till sjukhus.

ANNONS

– Vi har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand, och inväntar att räddningstjänsten ska lämna platsen så att våra tekniker kan undersöka platsen, säger Göran Carlbom.

Räddningstjänsten hade under natten initialt personal från fyra brandstationer på plats, och över 25 brandmän arbetade på platsen. Branden var släckt vid 01.40-tiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS