Tidningsbud utsatt för rånförsök

Strax innan tre på måndagsmorgonen inkom ett larm till polisen om ett rånförsök i Bagaregården i Göteborg. Ett tidningsbud hade blivit hotad med en sten av tre maskerade gärningsmän.
– De var ute efter pengar, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

ANNONS

Ett tidningsbud larmade polisen vid 02.54 då tre unga killar försökt genomföra ett rån vid Bagaregården i Göteborg. Budet uppgav att tre unga killar begärt pengar, för att sedan kasta en sten genom bilrutan när de inte fick sin vilja igenom. De hade också hotat offret med en sten.

– Ungdomarna var maskerade, men det framgick att de var unga. Mellan 15-17 år ska de ha varit enligt beskrivningen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

När polisen anlände till platsen hade ungdomarna försvunnit. Polisen sökte i närområdet med hund och hittade senare tre ungdomar som stämde överens med beskrivningen och promenerande en bit bort, men som inte kunde bindas till brottet.

ANNONS

Hur kan de ha stämt överens med en beskrivning om gärningsmännen varit maskerade vid rånförsöket?

– De var klädda på samma sätt, i bland annat hoodies. Sedan handlar det också om att klockan var väldigt mycket, och barn är vanligtvis inte ute vid den tiden, säger Gustafsson.

ANNONS