GP:s valreportrar Etezaz Yousuf, Arne Larsson och Anna Ekström.
GP:s valreportrar Etezaz Yousuf, Arne Larsson och Anna Ekström. Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera

Temperaturen ökar – GP guidar dig i en spretig valrörelse

I dag är det sex månader kvar till valet, och temperaturen har börjat öka i Göteborgspolitiken. GP:s politikreportrar Anna Ekström, Arne Larsson och Etezaz Yousuf kommer att vara dina guider i en valrörelse som spretar mer än någonsin.

ANNONS
|

Är Göteborg fullt av hopp och framåtanda eller är det en stad på väg att krokna på grund av gängvåld och korruption? Hur ska makthavarna ta sig an problemet med de långa vårdköerna? Och hur kommer det egentligen att gå för utmanarpartiet Demokraterna?

Om ett halvår – den 9 september – går Sverige till val. Göteborgs-Posten kommer att hårdbevaka valet, både på riksplanet och lokalt. För att du som läsare enkelt ska kunna följa valrörelsen har vi samlat allt vårt valmaterial på en särskild valsajt. Här kan du läsa de senaste valnyheterna, ta del av de senaste mätningarna från Sifo och få en överblick över den politiska debatten. När valet närmare sig kommer du även att kunna följa partiledardebatter och testa vilket parti som ligger närmast dig - både lokalt och riks.

ANNONS

Dina guider i den politiska djungeln är GP:s valreportrar Anna Ekström, Arne Larsson och Etezaz Yousuf.

– Det är ett mer uppskruvat tonläge än den förra valrörelsen. Oppositionen har en chans att bryta 24 år av rödgrönt styre och S känner flåset i nacken, säger Arne Larsson.

Vilka kommer att bli de stora valfrågorna?

– Trygghetsfrågorna är viktiga just nu och lär hänga kvar hela vägen till valet, säger Etezaz Yousuf.

– Förskolan blev i ropet i höstas och kommer att bli en stor fråga efter många år med platsbrist, säger Anna Ekström.

– Det kommer att bli frågorna som ligger nära väljarna – skola, äldrevård, bostadsbrist, säger Arne Larsson.

ANNONS