Stenkastning stoppade spårvagnar

Göteborgs spårvägar valde på lördagskvällen att dra in trafiken på linje 5 och 6 mellan Eketrägatan och Länsmansgården. Anledningen till detta var stenkastning mot spårvagnar.

ANNONS
|

En spårvagn utsattes för stenkastning i höjd med Väderilsgatan på Hisingen strax innan midnatt.

– Det har varit stenkastning och en ruta har krossats, sa Tina Zarei vid Västtrafiks störningsjour.

Ett liknande scenario inträffade på fredagskvällen. Då stoppade man trafiken på linje 5 och 6 mellan Eketrägatan och Länsmansgården efter att en ruta krossats på en spårvagn i höjd med Väderilsgatan.

– Det är exakt samma sak som hände igår. En sidoruta har krossats på en vagn vid Väderilsgatan, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polis är på plats för att reda ut situationen. Västtrafik har ingen prognos för när sträckan återigen kan trafikeras.

ANNONS

Vid 01 på lördagsnatten var spårvagnstrafiken på sträckan åter igång.

Fler störningar

Till följd av ett fordonsfel var det undet tid Ullevi norra stopp på spårvagnslinjerna 1, 3 och 6 i riktning mot Svingeln.

– Det har inte skett någon omläggning av trafiken, sa Tina Zarei på Västtrafiks störningsjour.

Klockan 00.40 meddelade Västtrafik att trafiken åter var igång som vanligt. Man kan dock räkna med förseningar på sträckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS