Spårvagnstrafik förbi Botaniska stoppas i nio dygn

All spårvagnstrafik förbi Botaniska Trädgården ska stoppas i nio dygn, från och med den 28 oktober. Istället kommer ersättningsbussar sättas in. Även Säröbanans gång- och cykelväg kommer att vara avstängd. Anledningen är att spåren ska rustas upp.

ANNONS
|

Mellan 28 oktober och 9 novemberkommerspårvagnshållplatsen BotaniskaTrädgården vara ur bruk.

– Det är ett spårunderhåll som ska göras vid Botaniska. Vi byter ut spåren successivt i takt med att spåren ska underhållas, säger Mette Ramquist, presschef vid Västtrafik.

All spårvagnstrafik mellan Botaniska och Marklandsgatan kommer att stängas av.Istället kommer Västtrafik att sätta in ersättningsbussar.

– Vår ambition är att att resenärerna ska påverkas så lite som möjligt av det här. Vi försöker planeratrafiken så att trafiken ska flyta på som vanligt,säger Mette Ramquist.

Körfält stängs av

Enligt Anders Sahlberg, pressansvarig på Trafikkontoret, är det är inte bara spårvagnstrafiken som påverkas avspårarbetet. På Dag Hammarskjöldsleden kommerett körfält i södergående riktning att stängas av under en period på dygnet.

ANNONS

– Körfältet kommer att öppna underrusningstrafiken på eftermiddagen för attdet inte ska skapasköer, sägerAnders Sahlberg.

Gång och cykeltrafik påverkas

Även gång- och cykeltrafikanter kan få planera om sin färdväg under de berörda dagarna. Säröbanans gång- och cykelväg mellan Annedalsmotet och Margretebergsmotet, intillBotaniska, kommer att stängas av.

– Det gör man för att komma åt spåren och jobba med stora maskiner, säger Anders Sahlberg.

Enligt honom en del buller och oljud höras från platsen under tiden arbetet är igång.

– Buller kan förekomma när man jobbar med räls och metall, säger Anders Sahlberg

Så här gårkollektivtrafiken 8 oktober till 9 november

Spårvagnslinjernaär 1, 2 7, 8 och 13 kommer att påverkas av spårarbetet.

Sträckan mellan Slottsskogsvallen och Änggården stängs av.

Ersättningsbussar kommer att köra fram och tillbaka mellanMarklandsgatan –Botaniska trädgården –Sahlgrenska Huvudentré – Medicinaregatan – Wavrinskys plats.

ANNONS