Skottlossning på torg i Göteborg

En svartklädd person med luva framför ansiktet avlossade under lördagskvällen skott mot två män. Därefter lämnade skytten platsen på en moped tillsammans med ytterligare en maskerad person. De skadade personerna, en i övre tonåren och den andre i 20-årsåldern, fördes till sjukhus. På söndagsmorgonen hade ännu ingen gripits.

ANNONS

Larmet kom vid 21.12, då flera boende i området kring Länsmanstorget i Biskopsgården uppgett att de hört skott avfyrats. På plats påträffade polisen en skadad man som fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi varken vill eller kan säga vilken typ av skador det rör sig om i nuläget, sade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen då.

Ett intensivt sökande efter eventuella gärningsmän hölls i området, med 12-13 patruller på plats.

– Det är bråttom att hitta gärningsmannen, sa Ann-Christin Löfstrand initialt.

Man har även spärrat av brottsplatsen, men vid 23-tiden hade insatsen trappats ned. Kvar på platsen fanns då bara polis som höll avspärrningarna på Länsmanstorget.

ANNONS

– Vi håller kvar brottsplatsen avspärrad i väntan på tekniker. Tomhylsor har hittats på platsen, sa Per Sahlgren.

Ytterligare skadad person hittad

Strax före 23 kom polisen med uppgifter om att ytterligare en skadad person hade hittats.

– Den andra kom till vår kännedom lite senare, sa då Per Sahlgren.

Precis som med den första målsäganden kunde polisen inte säga vilken typ av skada det rör sig om.

Åtminstone en av de skadade är identifierade av polisen.

– Vi vet men han är, men vi vet inte vad han gjorde på platsen, bekräftade Per Sahlgren under kvällen.

Båda fallen rubriceras som mordförsök, och vid 23.00 var fortfarande ingen gripen. Polisen var på plats på sjukhuset med förhoppning om att kunna höra de drabbade under kvällen.

– Vi finns ju där dels för att kunna höra dem och eventuellt även om det skulle finnas en hotbild mot dem, bekräftade Per Sahlgren, vakthavande befäl på polisen, sent under lördagskvällen.

Maskerade med luvor

Tidigt på söndagsmorgonen kunde polisen berätta att man ännu inte gripit någon.

– Vi har haft tekniker på plats under natten som undersökt platsen men har i nuläget inget nytt att berätta, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl.

Sahlgrenskas presstjänst meddelar att männen fått lindrigare skador. Den ena av dem är i övre tonåren och den andre i 20-årsåldern.

ANNONS

På sin hemsida skriver polisen att vittnen berättat att den ena gärningsmannen stått vid en svart moped medan den andre gått fram till de två männen och avlossat skott. Skytten sprang därefter tillbaka till mopeden som de båda gärningsmännen hoppade upp på och körde från platsen i riktning mot Svartemosse. De båda gärningsmännen ska ha varit helt svartklädda och med luvor framför ansiktet.

På platsen har polisen hittat hylsor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS